Известие

Collapse
No announcement yet.

1,8 16V повдигачите тракат...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1,8 16V повдигачите тракат...

Като позагрее на ниски обороти(до 2000) се чува тракане като от дизел!!! При стария модел с паричките сме решавали проблема успешно, но тук майстора твърди, че като я разглоби не би могъл да разбере кой повдигач не задържа налягане(всичките щели да бъдат твърди). Според него по добре да сменя 16те, ама 16x19,50=312лв + 80лв труд.... Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
    Alfa Romeo 155 TS 1.8 16V '96

А майсторът ти сигурен ли е, че не е вариатора?
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Re: 1,8 16V повдигачите тракат...

Първоначално публикувано от nikozo
      Като позагрее на ниски обороти(до 2000) се чува тракане като от дизел!!! При стария модел с паричките сме решавали проблема успешно, но тук майстора твърди, че като я разглоби не би могъл да разбере кой повдигач не задържа налягане(всичките щели да бъдат твърди). Според него по добре да сменя 16те, ама 16x19,50=312лв + 80лв труд.... Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
      имаш Л.с.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от TRENDi
        А майсторът ти сигурен ли е, че не е вариатора?
        Хъм, не сме се замисляли... ама от вариатора не трака ли по-тихичко? Тва е точно като дизел моето... нямам проблеми с вървежа, ниските ми обороти са ок а и започва да трака когато позагрее и разреди масълцето студена си е тиха...

Comment

далече от този "МАИСТОР" http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14875 еи го проблема 10кинта струва на всички двигатели 16 клапана е еднакво това комплектче
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
          Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
          Alfa Romeo 145 1.4 16v
          BMW 520i E39

Comment

Вриатора трака по "глухо" докато шума от повдигача е по "остър" с по високи честоти нещо като дюзите само че доста по силно и не спира да трака на по високи обороти.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

колега този ремонтен комплект нисто не варси купи си вариатор и краи с проблема не е от клапани само сте ти вземат парите
              Alfa Romeo 156

Comment

Според прочетеното и прослушаното тук не съм с пре*бан вариатор, а са си повдигачи... http://www.daiblack.f2s.com/alfa155c...55variator.htm

Comment

Първоначално публикувано от nikozo
                  Според прочетеното и прослушаното тук не съм с пре*бан вариатор, а са си повдигачи... http://www.daiblack.f2s.com/alfa155c...55variator.htm

Ами нови са по около 20 кинта бройката на Метели
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

колега ако този маистор маистор не е работил по тези двигатели бъагаи от него това е вариатор а с ремонтниъа комплект нисто не става от ли4ен опит го казвам
                    Alfa Romeo 156

Comment

Zdravko е прав аз бих те посъветвал същото не си струва след време пак да се разглабя колата и да хвърляш грешни пари
                      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Ще използвам темата да питам някой сменял ли е повдигачи на 1.8 8в. и каква е цената на бройка ?
                        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от hsr
                          Ще използвам темата да питам някой сменял ли е повдигачи на 1.8 8в. и каква е цената на бройка ?
                          Наще хидравлични повдигачи нямат... до колкото знам са с пулове...

Ти тракане ли имаш, че и аз малко съм се замислил по темата за напасване на клапани, смяна гумички и реглаж на клапаните?

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155
                            Първоначално публикувано от hsr
                            Наще хидравлични повдигачи нямат... до колкото знам са с пулове...

Ти тракане ли имаш, че и аз малко съм се замислил по темата за напасване на клапани, смяна гумички и реглаж на клапаните?
                            Мдаа, трака и то доста И при ниски и при високи обороти
                            Вчера я карах до един майстор да я чуе и каза, че най-вероятно има някой заседнал повдигач, но и той не знаел дали е с хидравлични повдигачи

А щом нямат откъде идва тракането ?
                            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Чашките на пуловете 10 (не знам тех., как им казват), които се натискат от валовете се износват и съответно се получава по-голяма хлабина на клапаните, съответно тракане. Пуловете са смешно малки изчекнички 11-12-13, на които не мога да си представя нещо да им стане.
                              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Working...
                              X